Fönsterrenovering och Fönsterbyte

Är ni i behov av fönsterrenovering eller måla fönster? Vi åtar oss uppdrag inom fönsterrenovering i Nyköping med omnejd. Våra erfarna snickare och duktiga målare vet hur man tar hand om gamla fönster och får dem att bli som nya. Behövs det så ombesörjer vi byte av glas då vi har kontakt med duktiga glasmästare.  

Fönster blir vanligtvis utsatta för ett stort slitage från bland annat nederbörd och stora temperaturskillnader. Idag är det många som väljer att sätta in underhållsfria aluminiumfönster. Dock passar inte metall eller PVC-fönster på alla typer av byggnader. Tar man bort gamla fönster och sätter in nya med ett allt för modernt utseende kan det innebära att helhetsintrycket försämras.

Att ta hand om sina fönster är ett miljövänligt och praktiskt sätt att se till så att fastigheten behåller sin karaktär och utseende.

Träfönster byggda i kärnvirke är otroligt tåliga och har god isoleringsförmåga. Tar man hand om och renoverar dem på rätt sätt kan de hålla länge. Det är ovanligt med äldre fönster i ek, lärk och teak. Har man den här typen av fönster bör man alltid se över möjligheten att renovera dem innan man bestämmer sig för att byta. De är både en estetisk och en praktisk tillgång för huset. 

När ska man renovera sina fönster?

Det kan vara svårt att veta när man ska renovera sin fönster. Ett tydligt tecken på att det blivit dags för renovering är när kittet smular sig och färgen på fönstren börjar flagna. Helst ska man påbörja en renovering innan det gått så långt. Det är normalt att måla fönster med 10-15 års mellanrum. Ibland kan det behövas lite oftare, som om byggnaden står nära vatten eller ligger i ett särskilt utsatt väderstreck.

Det händer att man behöver byta ut delar av fönstret som är skadade. En ruta kan ha spruckit eller så har träet fått en fuktskada. Om man gör det med omsorg och noggrannhet så kommer fönstret att hålla i ytterligare några decennier. Har det blivit skador på glaset bör man absolut vända sig till någon som är professionell för att sätta in nytt glas och se till att renoveringen blir rätt utförd.

Vi erbjuder helhetslösningar när det kommer till fönsterrenovering. Om man går i tankar att renovera fasaden kan det vara lika bra att se över fönstren på samma gång. Att sätta upp ställning och ha människor som jobbar runt huset kan kännas lite besvärligt, därför kan det vara bra att få allt omhändertaget samtidigt.

Vill ni byta fönster så hjälper vi med det också. Vi har tillgång till olika fönsterleverantör och olika typ av fönster både i Sverige och utomlands. Vi säkert hittar en lösning när det gäller fönster.

Kontakta oss för en kostnadsfri offert!